Schooluitval

Sport kan een krachtig middel zijn om schooluitval te verminderen en de betrokkenheid van studenten bij school te vergroten.
Bij Kick2Move bieden wij behandelmethoden die vooral sport-gericht zijn.
Hier zijn enkele manieren waarop sport kan helpen bij het verminderen van schooluitval:

 

  1. Fysieke en mentale gezondheid bevorderen: Regelmatige lichaamsbeweging die gepaard gaat met sport kan de fysieke gezondheid van studenten verbeteren en kan ook helpen om stress te verminderen en de geestelijke gezondheid te bevorderen. Gezonde studenten zijn over het algemeen beter in staat om zich te concentreren en te presteren op school.

  2. Verbinding met school: Sportteams en atletische programma’s bieden studenten een kans om zich verbonden te voelen met hun schoolgemeenschap. Deelname aan sport kan leiden tot een gevoel van trots en identiteit met de school, waardoor studenten meer betrokken raken bij schoolactiviteiten en minder geneigd zijn om uit te vallen.

  3. Ontwikkelen van sociale vaardigheden: Sport biedt studenten de kans om belangrijke sociale vaardigheden zoals teamwork, communicatie en leiderschap te ontwikkelen. Door deel te nemen aan sportteams leren studenten hoe ze effectief kunnen samenwerken en problemen kunnen oplossen, vaardigheden die hen niet alleen in de sportwereld van pas komen, maar ook in hun academische en professionele leven.

  4. Structuur en discipline bevorderen: Deelname aan sport vereist discipline en toewijding, zoals het bijwonen van trainingen, het naleven van regels en het omgaan met winst en verlies. Deze structuur kan studenten helpen om discipline te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties, wat hen kan helpen om beter te presteren op school en minder geneigd zijn om af te haken.

  5. Verbeteren van zelfbeeld en zelfvertrouwen: Succes in de sport kan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van studenten vergroten. Het behalen van doelen en het overwinnen van uitdagingen in de sportwereld kan studenten een gevoel van voldoening geven en hen helpen om positiever te denken over zichzelf, wat kan leiden tot verbeterde prestaties op school en een verminderd risico op schooluitval.

 

Door sportprogramma’s en atletische activiteiten te integreren in het schoolsysteem, kunnen scholen een waardevolle aanvulling bieden op het academische curriculum en studenten helpen om succesvolle, gezonde en betrokken leden van de schoolgemeenschap te worden.

Meer informatie nodig?

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie van ons ontvangen?

Aanmelden

Ga naar ons aanmeldformulier door op onderstaande button te klikken.

Kick2Move: Een uniek concept met bijzondere resultaten!

logo klachtenportaal  kick 2move
Kwaliteitsregister Jeugd