Nieuws van KickSports

Leeuwarder helden kickboksgala

Tsjirk Tymstra en Ralf de Jong van KickSports hebben zaterdag 1 december 2018 deelgenomen aan een landelijke kickbokswedstrijd in Leeuwarden.

Tsjirk draaide in Leeuwarden zijn derde wedstrijd en heeft deze met overmacht gewonnen. Jaren hard trainen en een passie voor kickboksen hebben hun vruchten afgeworpen. Tymstra krijgt met deze overwinning toegang tot de C-klasse waarin de rondes langer worden en het niveau van de tegenstanders, onder andere op technisch gebied, hoger ligt. “Tsjirk kan zich zeker staande houden in de C-Klasse, daar heb ik alle vertrouwen in” volgens trainer Ehsan Momenzadah.

Ralf de Jong maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in de kickbokswereld. Zijn tegenstander kwam van Angelogym uit Enschede. De twee vechters waren aan elkaar gewaagd en draaiden een spannende eerste ronde. Aan het einde van de tweede ronde en in de derde ronde was zijn tegenstander in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas heeft Ralf op punten verloren. De Jong is een ervaring rijker en vastberaden om opnieuw de ring in te gaan.